Wie ben ik

Ik heb sociologie, psychologie en communicatiewetenschappen gestudeerd. Mijn eerste baan was communicatieadviseur van de Board of Management van een multinational. Daar leerde ik de kunst van communicatie in de praktijk. Ik leerde te leveren - no matter what. To the point, resultaatgericht, en altijd met de hoogste kwaliteit. Hoewel ik daar carrièrekansen zat kreeg, begon het op een gegeven moment toch te knagen. Ik miste iets. Ik wilde werk doen van betekenis, waardevol zijn voor mens en maatschappij.

Toen stapte ik over naar de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Een plek waar ik bijdroegen aan zingevingsvraagtukken. Waarbij ik mensen hielp in hun eigen proces van zoeken, vinden en delen. Niet door antwoorden te geven, maar vragen en thema's op te werpen. Werkend vanuit het fundament dat ieder mens bedoeld is, en ertoe doet. Werkend aan het perspectief van rechtvaardigheid en verbinding met elkaar.

Ik heb me als adviseur aan het professioneel en vrijwillige kader in de lokale kerken voornamelijk gericht op jeugd- en jongerenwerk. Ik ontwikkelde talloze educatieve materialen en methodes ontwikkeld. Ik schreef al veel artikelen, en ook de boeken Ik ben geliefd! en Geloven met Plezier.

Ook startte ik met het ontwerpen en geven van trainingen en workshops aan groepen. En vanaf de eerste keer dat ik voor de groep stond, begon energie stromen. Energie in de groep en tussen mij en de groep. Klanten waren tevreden, ik was tevreden.

Het klikte zo goed, dat ik mij in 2016 vestigde als zelfstandig coach en trainer met Damstra CT.
Ik heb gecoacht en getraind in de overheidssector, in het onderwijs, in kerken en parochies. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, onder meer Waarderend Onderzoek (Appreciative Inquiry), NLP en Deep Democracy. Ik ben opgeleid in de trainingsmethode De Galan.

Van nature ben ik energiek en daadkrachtig, maar verlies daarbij de klant nooit uit het oog. Ik start met luisteren en afstemmen op het tempo en de behoeftes van de klant en blijf daar gedurende de hele samenwerking op intunen.
Daar gebruik ik niet alleen mijn hoofd voor, maar zeker ook mijn hart!

Sinds 2018 ben ik opgeleid bij Van Oss en Partners als gecertificeerd Vertrouwenspersoon Omgangsvormen en als Vertrouwenspersoon Integriteit. Hiermee kan ik organisaties van dienst zijn in het bouwen aan veilige en integere werkplek.

In 2019 ben ik in opleiding gegaan voor haptotherapeut. Dat is een vierjarige post-HBO beroepsopleiding. De haptonomische interventies en inzichten gebruik ik ook in mijn werk als coach.

astrid damstra